BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE PREKO 65,00 € (489,74 kn).

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

INFORMACIJE O TRGOVAČKOM DRUŠTVU

KOZGAR & CO d.o.o.
A: Ulica maršala Tita 81, 51410 Opatija, Hrvatska
T:
F:
W: www.kozgar.com
E: info@kozgar.com

Društvo je upisano pri Trgovačkom sudu u Rijeci.
OIB: HR37748816348
MB:
MBS: 040333748
Članovi uprave društva: Afaaq Ahmad Kozgar

Erste&Steierm�rkische Bank d.d.
IBAN: HR2624020061101038897
SWIFT/BIC: ESBCHR22
Temeljni kapital 328.000,00 kn, uplaćen u cijelosti.

KOZGAR & CO d.o.o. vlasnik je domene www.kozgar.com

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Maja Tufekčić
Adresa i mjesto Službenika za zaštitu osobnih podataka: KOZGAR & CO d.o.o., Ružićeva 16, 51000 Rijeka, Hrvatska,
E-mail Službenika za zaštitu osobnih podataka: info@kozgar.com

INFORMACIJE O INTERNET TRGOVINI

KOZGAR
A: Ulica maršala Tita 81, 51410 Opatija, Hrvatska
W: www.kozgar.com

Kontakt:
E: info@kozgar.com
T:
M: 099 543 7096
Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim i/ili mobilnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme:
10-18

OPĆE ODREDBE

U ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja usluga Internet trgovine opisano je kako KOZGAR & CO d.o.o., Ružićeva 16, 51000 Rijeka (u daljnjem tekstu tvrtka KOZGAR), pruža online usluge putem svoje Internet trgovine na domeni www.kozgar.com (u daljnjem tekstu Internet trgovina), na World Wide Web mreži – internetu.

Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za sve korisnike, posjetitelje i kupce s Internet trgovine (u daljnjem tekstu Korisnik/ci) i odnose se na korištenje Internet trgovine u vlasništvu tvrtke KOZGAR.

Korištenjem Internet trgovine Korisnici potvrđuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavom o privatnosti te pristaju na korištenje Internet trgovine u skladu s njima. Tom prilikom Korisnik svojevoljno ostavlja osobne podatke prema kojima će se tvrtka KOZGAR odnositi sukladno Izjavi o privatnosti. Ukoliko se Korisnik ne slaže s bilo kojim odredbama iz Općih uvjeta poslovanja i korištenja te Izjavom o privatnosti tvrtke KOZGAR i/ili Korisnik ima manje od 18 godina upućuje se da napusti Internet trgovinu. Strogo je zabranjena prodaja alkoholnih proizvoda maloljetnim osobama. Tvrtka KOZGAR poziva Korisnika da detaljno pročita Opće uvjete poslovanja i korištenja i Izjavu o privatnosti jer će se odredbe sadržane u istima primjenjivati za korištenje usluge Internet trgovine kao i u slučaju eventualnog nesporazuma.

Pravo korištenja Internet trgovine osobno je pravo Korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji Korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki (zaporki), na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke KOZGAR te prihvaća da tvrtka KOZGAR nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internet trgovini ponekad može biti djelomično ili u cijelosti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen. Internet trgovina također može biti privremeno nedostupna ili dostupna u ograničenom opsegu kao rezultat redovnog održavanja sustava u slučaju nadogradnje sustava.

Tvrtka KOZGAR zadržava pravo u bilo kojem trenutku bez prethodnog odobrenja ili obavještavanja izmijeniti ili ukinuti (privremeno ili trajno) bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje Internet trgovine. Nadalje, tvrtka KOZGAR može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Tvrtka KOZGAR nije odgovorna za tehničke probleme koji mogu dovesti do kašnjenja ili pogrešne obrade elektroničkih podataka.

Tvrtka KOZGAR zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o privatnosti. Stoga, savjetuje Korisnike da s vremena na vrijeme pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o privatnosti, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internet trgovine i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja te Izjave o privatnosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

Korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje Internet trgovine te sve sa tim povezane troškove. Tvrtka KOZGAR nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme Krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja Internet trgovine.

Ova Internet trgovina privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem Internet trgovine mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Tvrtka KOZGAR ne garantira za bilo koji sadržaj postavljen od strane Korisnika. Svi unosi (uključujući fotografije, tekstove, komentare i sl.) koje Korisnici ostavljaju u za to predviđenim rubrikama moraju biti sadržajno točni. Za točnost i ispravnost na taj način unesenih podataka odgovaraju isključivo Korisnici koji su ih unijeli. Točnost podrazumijeva da dolaze iz nekog pouzdanog i stručnog izvora i/ili osobnog iskustva Korisnika. Korisnici ne smiju putem ove Internet trgovine niti putem društvenih medija tvrtke KOZGAR slati, objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja tvrtke KOZGAR sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Korisnik ne smije koristiti ovu Internet trgovinu niti društvene medije tvrtke KOZGAR za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve reklamne, promotivne, komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze u sklopu Internet trgovine pravo su tvrtke KOZGAR ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava nad žigovima i/ili dizajna. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVE INTERNET TRGOVINE BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE KOZGAR, STROGO JE ZABRANJENO!

Tvrtka KOZGAR ne odgovara u slučaju da podatci, slike i/ili drugi dijelovi Internet trgovine povrijede nečija intelektualna ili autorska prava. Ako mislite da je netko Vaše pravi povrijeđeno ili da je povrijeđeno pravo treće osobe molimo da odmah obavijestite tvrtku KOZGAR.

Tvrtke KOZGAR ne odgovara za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na internet trgovini. Internet trgovina zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.
Fotografije proizvoda prikazane na internet trgovini su isključivo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te tvrtka KOZGAR ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvodu. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda, tvrtka KOZGAR ne odgovara. Ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika (npr. nova ambalaža) ili sadržaj proizvoda, moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na internet trgovini. Tvrtka KOZGAR nastoji sve opise redovito i detaljno provjeravati.

Obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i slične varijable, tvrtka KOZGAR ne jamči potpunu sukladnost boja isporučenih proizvoda s bojama kako ih Kupci vide na zaslonu svog monitora. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda te se samim time ne radi o osnovi za povrat proizvoda.

Kršenje Općih uvjeta poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka radi naknade imovinske ili neimovinske štete i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska trgovina sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj Internet trgovine, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Korisnik ne smije kopirati, redistribuirati, izdavati ili komercijalno iskorištavati preuzeti materijal bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke KOZGAR i nositelja autorskih prava. Korisnik ne smije na Internet trgovini postavljati, objavljivati ili na drugi način činiti dostupnim bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu ili drugim pravima intelektualnog vlasništva bez izričitog pisanog odobrenja nositelja tih prava. Tvrtka KOZGAR nema nikakvu obavezu izvješćivati Korisnika ili mu pomagati utvrditi da li je neki materijal podložan autorskom pravu.

Korisnik se izričito slaže da je korištenje Internet trgovine isključivo na odgovornost Korisnika tako da tvrtka KOZGAR ne jamči za:
(I) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNET TRGOVINE, ILI
(II) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNET TRGOVINE.

Odgovornost Korisnika odnosi se na sve štete, ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Korisnik izričito potvrđuje da tvrtka KOZGAR nije odgovorna za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Korisnika ili trećih strana te da rizik od štete koja može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na Korisniku.

Ni u kojem slučaju tvrtka KOZGAR neće biti odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja Internet trgovine. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj Internet trgovine.

Uz prethodno navedene uvjete, tvrtka KOZGAR neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost informacija koje se nalaze na Internet trgovini, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do Korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Tvrtka KOZGAR neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane i/ili Korisnika, uključujući i izgubljenu dobit.

Tvrtka KOZGAR nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji Korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni Korisnik može postaviti unutar Internet trgovine. Tvrtka KOZGAR zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Korisnik potvrđuje da su sve diskusije, ocjene, komentari i privatne poruke objavljene na Internet trgovini i na društvenim medijima, javne, a ne privatne prirode, i da stoga tvrtka KOZGAR može nadzirati opisane komunikacije Korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku KOZGAR, od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ove Internet trgovine od strane Korisnika.

Korisnik se slaže da tvrtka KOZGAR nije odgovorna za bilo kakve posljedice proizašle iz upotrebe proizvoda kupljenih na Internet trgovini. Korisnik se slaže da će prije korištenja proizvoda provjeriti sklonost alergiji na plemenite metale.

Tvrtka KOZGAR može bez prethodnog obavještavanja raskinuti odnos s bilo kojim svojim Korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka KOZGAR zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune Korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Korisnika koje tvrtka KOZGAR, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja i korištenja od strane Korisnika. Tvrtka KOZGAR zadržava pravo poništiti nepotvrđene korisničke račune ili račune koji su neaktivni dulje vremena i ukloniti sve objave diskusije, ocjene, komentare i privatne poruke koji su prema diskrecijskoj ocjeni tvrtke KOZGAR ili zakonskim kriterijima neprihvatljivi za objavu.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a tvrtka KOZGAR će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Tvrtka KOZGAR ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

Tvrtka KOZGAR nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na Internet trgovini, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke KOZGAR. Ni pod kojim uvjetima tvrtka KOZGAR neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se Korisnik oslonio na informacije dobivene putem Internet trgovine. Na Korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem Internet trgovine.

Internet trgovina može sadržavati linkove, tj. veze (tzv. "Hiperveze") s drugim internetskim stranicama koje održavaju treće strane. Korištenje hiperveza je na vlastitu odgovornost Korisnika. Tvrtka KOZGAR samo pruža pristup tim internetskim stranicama i nema utjecaja na tehnički dizajn ili sadržaj.

Tvrtka KOZGAR ne prihvaća sadržaj na povezanim internetskim stranicama, već se odvaja od svih sadržaja svih povezanih internetskih stranica. Tvrtka KOZGAR ne preuzima nikakvu odgovornost za tehnički dizajn ili sadržaj povezanih internetskih stranica, osobito za kršenje zakonskih odredbi i kršenja prava trećih strana (npr. autorska prava, zaštitni znakovi ili osobna prava).

Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ove Internet trgovine (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) je u mjesnoj nadležnosti prema sjedištu tvrtke KOZGAR i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ove Internet trgovine Korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u mjesnoj nadležnosti prema sjedištu tvrtke KOZGAR.

Tvrtka KOZGAR se obavezuje da sukladno ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja neće:
• Kršiti ove Opće uvjete poslovanja i korištenja;
• Kršiti odredbe Izjave o privatnosti;
• Kršiti pozitivne propise Republike Hrvatske i EU;
• Koristiti zavaravajuću poslovnu praksu;
• Naplaćivati skrivene troškove;
• Naplaćivati dodatne naknade za korištenje kreditne kartice ili drugog oblika plaćanja;
• Negativno manipulirati sa cijenom;
• Slati sadržajno netočan, lažan, zbunjujući, pogrdan, klevetnički i sličan sadržaj putem e-pošte;
• Prikupljati nepotrebne informacije o Korisnicima bez njihove suglasnosti.

Tvrtka KOZGAR se sukladno ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja obavezuje predati prodani proizvod Kupcu u vrijeme i na način kako je to navedeno u ponudi nakon što je Kupac platio kupoprodajnu cijenu u cijelosti, te odgovarati Kupcu za materijalne nedostatke sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske

U daljnjem tekstu Općih uvjeta poslovanja i korištenja, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta, umjesto termina Korisnik može se koristiti i termin Kupac.

Izdvojeni proizvodi